La Fundació Comerç Ciutadà (FCC), organització que agrupa uns 4.500 comerços de 12 ciutats catalanes, ha considerat que l'obertura del centre comercial La Roca Village en diumenge suposa una violació de la llei. L'alerta dels comerciants arriba després que l'Ajuntament de la localitat vallesana hagi demanat ser declarat municipi turístic, fet que permetria als comerços que hi ha radicats a la població obrir en diumenge.

La FCC ha assegurat que el fet que el centre comercial obri les seves portes en diumenge "perjudicaria el comerç de proximitat" català, sobretot el de les comarques més pròximes com el Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, la Selva, Barcelonès i Osona.

Per a Comerç Ciutadà, la petició de l'Ajuntament no respon a cap demanda de la població civil, sinó a una "cessió intolerable" del consistori a les "pressions" de La Roca Village. I és que la FCC entén que en un moment de "debilitat financera" de molts ajuntaments, les grans multinacionals fan valer més que mai la seva pressió.

Per això, la FCC manifesta que és "intolerable equiparar un centre comercial a un espai d'interès turístic".

Comerç Ciutadà també alerta que si es concedeix aquest estatus al centre comercial, altres ajuntaments, com Terrassa amb el Parc Vallès o Mataró amb el Mataró Parc, "seguiran el mateix camí".