La societat Industrial Elèctrica Cassanenca, SA (INECSA), ha presentat al jutjat mercantil un expedient de liquidació de l'empresa, fet que deixarà sense feina els 38 treballadors que encara quedaven en plantilla després de nombroses retallades.

Els responsables d'INECSA, dedicada a la producció i comercialització de components per a la il·luminació, han apuntat que la falta de liquiditat provocada per la negativa de les entitats financeres a donar-los crèdit els ha impedit tirar endavant un projecte que en aquests moments era viable.

L'empresa ha presentat al jutjat l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per extingir els 38 contractes, així com l'expedient de liquidació de la fàbrica.

Segons fonts de l'empresa, actualment comptaven amb diverses comandes i clients importants i estaven produint un volum considerable, però els bancs no els han concedit els crèdits que necessitaven per valor de més d'un milió i mig d'euros.

A l'espera de l'autorització del jutge per extingir els 38 contractes, els afectats encara no han estat acomiadats, però de moment ni cobren, ni poden buscar feina, ni reclamar la desocupació.

INECSA es va constituir el 1968 i, en el seu quarantè aniversari, disposava d'unes instal·lacions amb una superfície de 15.500 metres quadrats i una plantilla de 150 treballadors.

Un any després, ja amb 88 empleats, va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació per reduir la jornada a gairebé tota la plantilla i, des d'aquest moment, han estat constants els episodis de suspensions temporals, retards en el pagament de les nòmines i una retallada de personal a només 38 empleats que, després de mesos de lluita, ara també perdran la feina amb el tancament definitiu de l'empresa.