La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va augurar ahir un bon any per a FiraRebaixa ja que hi ha "molt d'estoc de bons productes". El saló de les rebaixes s'inaugurarà dimecres i tindrà concretament 120 estands, sis més que en l'edició anterior. La fira obrirà fins ?diumenge de la setmana vinent i s'hi esperen més de 35.000 visitants, xifra semblant a la del 2010.

Anna Albar també va fer públiques les dades d'una enquesta que es vafer en tre el públic assistent l'any passat. Albar va explicar que l'estudi demostra que pràcticament un 80% de les persones que van a Firarebaixa ho fan per comprar-hi i que la mitjana de despesa és de 105 ?. Per dies, el dimecres, el primer dia del saló, és el que suposa una despesa més alta per part dels visitants, amb 137 euros de mitjana, mentre que el ?diumenge és el que menys, amb uns 80 euros. L'enquesta també permet determinar que el perfil de les persones que van al saló és majoritàriament el d'una dona d'entre 30 i 50 anys que compra per a tota la família.

Pel que fa a la procedència, els visitants són majoritàriament de Girona i el Gironès, en més d'un 70%. La directora de Fira de Girona va concretar que aquest any es millorarà i ampliarà l'enquesta per recollir el volum de negoci.

Moda per a home, dona i nen, complements, parament de la llar, sabateria o esports seran alguns dels sectors que estaran representats en aquesta edició de Firarebaixa. Dels 120 estands que tindrà el saló, un 43,80% seran de moda per a home i dona, un 16'19% de roba infantil i un 20'95% de complements (perfumeria i cosmètica, òptica, joieria, marroquineria o roba de la llar). Els expositors ocuparan tot l'espai del palau, uns 8.000 metres quadrats.