El grup tèxtil Inditex invertirà uns 190 milions d'euros en el projecte d'ampliació de la planta logística que la companyia té a Tordera, cosa que suposarà la creació de mig miler de llocs de treball. El vicepresident i conseller delegat d'Inditex, Pablo Isla, va explicar els detalls dels plans d'expansió del grup al president de la Generalitat, Artur Mas, durant la trobada que van mantenir ahir al Palau de la Generalitat.

Un cop finalitzi aquesta operació d'ampliació de la planta logística de Tordera, que es durà a terme entre 2011 i 2015, la capacitat de distribució de la instal·lació de Tordera s'haurà incrementat en un 60%. I a banda, el nombre de treballadors de la planta augmentarà en un 50%, ja que es passarà dels 950 actuals a 1.450 l'any 2015.

Les obres d'ampliació inclouran la construcció d'un dipòsit per emmagatzemar peces de roba penjades, que es convertirà en la instal·lació de la seva classe més avançada tecnològicament en funcionament a tot Europa.

Mas facilitarà els tràmits

Aquesta és una de les primeres notícies positives que apareixen en l'àmbit de la indústria en els últims mesos a Catalunya, i que ?contrasta amb anuncis de tancaments de fàbriques com el de la planta de Yamaha a Palau-solità i Plegamans. El president, Artur Mas, va agrair a la direcció d'Inditex "la seva nova aposta" per Catalunya i ho va valorar com "una ferma prova de confiança en el present i en el futur econòmic de Catalunya". De fet, ahir el ple de Tordera havia d'aprovar una modificació del Pla General, però l'alcalde va decidir treure el punt de l'ordre del dia per acabar d'ajustar algun element. Finalment, el president català va comunicar també al grup tèxtil gallec la seva disposició per "facilitar qualsevol mena de tràmit o permís que calgui per començar la inversió de Tordera en poques setmanes", atès que una part molt majoritària de la inversió prevista s'executarà entre 2011 i 2012.

Actualment, Tordera acull la seu central de tres de les noves marques d'Inditex: Massimo Dutti, Bershka i Oysho. A més dels serveis centrals, com la gestió, el disseny i l'activitat comercial, el grup fundat per Amancio Ortega realitza des de Catalunya la distribució dels productes d'aquestes marques en les 1.700 botigues que tenen per tot el món. Dues vegades per setmana, durant tot l'any, els productes d'aquestes tres firmes de moda s'envien des de Tordera a tot el món.

Recol·locar els desocupats

Per la seva part el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va manifestar que la inversió de la multinacional tèxtil Inditex a Tordera "servirà per absorbir una part de la taxa d'atur de la comarca".

D'aquesta manera, el conseller va fer referència a les persones que es van veure afectades fa dos anys pel tancament de l'empresa Fibracolor que ara podrien ser recol·locades. A més, Mena va ressaltar que el projecte permetrà situar el municipi de Tordera com "un centre logístic d'alçada global".