Hisenda haurà de demostrar intenció de frau per multar contribuents que hagin tributat erròniament, segons va determinar una sentència del Tribunal Econòmic-Administratiu Regional de Catalunya.

Aquest organisme, dependent del Ministeri d'Economia i Hisenda, ha donat la raó a un empresari de la província de Girona que va calcular erròniament una bonificació de l'impost de societats, amb una diferència de més de 5.000 euros.

El Tribunal ha dit que l'empresari ha d'abonar aquesta quantitat, però no la multa de 2.800 euros que li va imposar el fisc per no ingressar la quota tributària i per reclamar una devolució indeguda.

L'advocat de l'empresari, Antonio Díaz, va argumentar que el seu client va utilitzar un "criteri raonable" per tributar, i que la multa no està justificada quan el contribuent facilita totes les seves dades i procediments de càlcul.

Va afegir que les diferències d'interpretació "no constitueixen directament un propòsit fraudulent".

La sentència del Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Catalunya pot ser recorreguda per Hisenda, tot i que la sentència s'ha basat en la jurisprudència de sentències del Tribunal Suprem i Constitucional.