Castey, fabricant d'estris de cuina amb seu a Riudellots, ultima dos projectes clau en el seu procés d'internacionalització: la comercialització dels seus productes als Estats Units i l'impuls d'una plataforma logística a la Xina. Actualment, la companyia -també comercialitza productes amb la marca Fundix- és present a 25 països de tot el món, si bé la major part de la seva facturació prové de les vendes a Catalunya i el conjunt de l'Estat.

Castey ja ven algun dels seus productes als Estats Units però vol incrementar la seva presència en aquest mercat al llarg dels propers dos anys. Per aconseguir-ho estan tancant els primers acords amb empreses de logística, fet que els permetrà millorar la seva eficiència operacional en aquest país i donar el millor servei als clients en tot moment.

Aquest ambiciós projecte d'implementació de marca neix de la bona acollida dels productes Castey al llarg de les tres últimes edicions de la fira International Home & Housewares Show de Chicago, la més important del sector als Estats Units. Segons la fimra gironina, importants distribuïdors del país han mostrat el seu interès en comercialitzar els productes Castey, però la companyia continua oberta a negociar amb altres partners per iniciar aquest apassionant projecte.

L'entrada als Estats Units no és l'únic gran projecte en matèria d'internacionalització en el qual treballa l'empresa. Castey també ultima els preparatius per posar en marxa una nova plataforma logística a la Xina. Permetrà augmentar la seva capacitat d'exportació i obrir-se a nous mercats, especialment a Amèrica i al Pròxim Orient, ja que flexibilitzarà el subministrament i reduirà el temps d'entrega de les comandes. La plataforma logística estarà ubicada a Ningbo i comptarà amb personal propi de l'empresa, fet que possibilitarà supervisar i controlar encara amb més detall tots els ?processos de fabricació i distribució dels productes d'aquesta marca.

Està previst que les noves instal·lacions entrin en funcionament en breu. De moment Castey ja ha seleccionat el magatzem des del que operarà i ara els seus Tècnics en Comerç Internacional estan realitzant els tràmits necessaris per constituir-se com a FICE en aquell país, és a dir, com a empresa Xina amb capital i propietat 100% estranger.

Castey és una empresa gironina dedicada a la fabricació i distribució de productes de parament de cuina i taula que té els seus orígens al segle XVI, el que la conveteix en la més antiga del sector a tot l'Estat.

La seva seu central es troba a Riudellots de la Selva, a la demarcació de Girona. Posicionada en el mercat com una marca de qualitat, durabilitat i prestigi, les seves últimes col·leccions han estat reconegudes en importants certàmens com els Delta Awards de l'Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts Decoratives d'Espanya, ADI-FAD, o els Design Award of the Federal Republic of Germany.

Tradicionalment especialitzats en la fabricació de productes de cocció, recentment han ampliat el seu catàleg per oferir productes de parament de la taula, aconseguint així que la qualitat dels seus productes intervingui en tots els processos gastronòmics, des de l'elaboració a la cuina fins a la degustació a taula.