La despesa feta pels turistes internacionals ha augmentat un 3% al gener, fins a 2.478 milions d'euros, respecte al mateix mes del 2010, segons l'enquesta de Despesa Turística (Egatur) elaborada pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Tot i això, la despesa mitjana per turista s'ha situat en 934 euros, fet que suposa un descens de l'1,6% respecte al mateix mes de l'any passat, malgrat ser la segona millor dada de la despesa mitjana feta per visitant en el primer mes de l'any (2004). Per part seva, la despesa mitjana diària va caure un 5,6%, fins a 89 euros.

Tots els mercats emissors van registrar increments en el volum de despesa total excepte al Regne Unit, que va experimentar un descens del 9,4%, fins a 361 milions. Entre els mercats emissors, el major increment ha estat el d'Itàlia, amb un repunt del 47% en la despesa, fins a 178 milions d'euros, el 7,2% del total.

Alemanya i el Regne Unit segueixen al capdavant dels que més aporten a la despesa turística total amb 431 milions i 361 milions d'euros, respectivament. En el cas d'Alemanya, la despesa ha augmentat un 2,7%.