L'Audiència de Barcelona ha absolt la botiga d'informàtica Padawan de pagar el gravamen que li exigia la SGAE per la venda de suports digitals, en la primera sentència que aplica la doctrina del Tribunal de Justícia de la UE que va declarar il·legal el cànon vigent a Espanya.

A la sentència, l'Audiència admet que la SGAE tindria dret a aplicar el qüestionat cànon sobre els suports digitals venuts a particulars, però no així a empreses i professionals, i eximeix Padawan de qualsevol pagament per considerar que resulta impossible calcular quina part d'aquest material es destinava a ús domèstic.

Aquesta botiga, a qui la SGAE reclamava 16.759 euros, va aconseguir amb diversos recursos que el tribunal europeu declarés no conforme al dret comunitari l'"aplicació indiscriminada" del cànon, en particular a equips, aparells i suports -com CD o DVD- que no s'hagin posat a disposició d'usuaris privats i estiguin reservats a usos diferents a la realització de còpies privades. D'acord amb aquesta sentència del tribunal europeu l'Audiència de Barcelona ha absolt ara Padawan de totes les reclamacions de l'SGAE.