El Regne Unit podria patir una altra crisi financera com la del 2008 si no porta a terme una reforma dels bancs, segons va advertir el governador del Banc d'Anglaterra, Mervyn King. En una entrevista publicada pel diari britànic The Daily Telegraph, King va considerar que la reforma del sector és un assumpte "urgent". Segons la seva opinió, el sistema bancari continua tenint "desequilibris", i va alertar que aquests "estan començant a créixer de nou".

La cultura dels beneficis a curt termini i les primes que assignen aquestes entitats podrien ser, sota el seu punt de vista, els "responsables" dels problemes en aquest sector. "Per què els bancs en general volen pagar primes? Perquè viuen en un món massa important com per fracassar en el qual l'Estat els rescatarà si fallen", va dir. En aquesta línia, el governador del Banc d'Anglaterra va instar els bancs a deixar de centrar-se en la necessitat de "simplement obtenir beneficis per a la setmana que ve", i els va acusar d'"explotar de manera rutinària als seus milions de clients".

En les darreres dues dècades, massa persones dels serveis financers han pensat, va afirmar, que "si és possible fer diners gràcies als clients crèduls, això és alguna cosa perfectament acceptable". Sobre això, va indicar que empreses amb bona reputació havien quedat "destruïdes" per centrar-se en la recerca d'aquests beneficis a curt termini, quelcom que "no té sentit".

King també va comentar que la crisi del Northern Rock, el primer banc hipotecari britànic que va haver de ser intervingut pel Govern del Regne Unit el 2008, podria haver-se evitat si aquest país hagués tingut un "procés de resolució establert per la llei".

En un altre ordre de coses, el Govern alemany està estudiant la possibilitat d'incloure un programa de recompra indirecta de deute públic dins del mecanisme de rescat financer permanent de l'eurozona, va informar el diari Frankfuter Allgemeine Zeitung.

Segons aquest rotatiu, Berlín està considerant la necessitat d'aquesta opció davant l'empitjorament de la situació financera de Grècia i Irlanda, i malgrat les fortes reticències a aquesta mesura que persisteixen a la coalició governant. La iniciativa que estudia l'Executiu federal, que implica la participació del sector privat, permetria al mecanisme de rescat permanent de l'eurozona concedir crèdits als països més endeutats.