La Generalitat, a través de l'agència "Acc1ó", promocionarà el clúster català del Gurmet, amb seu a Hostalric, a països com la Xina, el Japó, Estats Units, Canadà i alguns d'europeus. Es tracta d'una entitat multiproducte formada per 16 empreses fabricants d'oli, xocolata, fruita seca, vins, galetes, embotits, fumats i formatges, entre d'altres productes. Entre les empreses participants hi ha Salgot, Trias i Montané i Ferrer. Aquest conjunt de companyies facturen cinquanta milions d'euros i donen feina a unes 350 persones.

L'objectiu del pla és augmentar la taxa d'exportacions de les empreses participants, que actualment és del 15% de la seva producció. El pla d'"Acc1ó" preveu la participació conjunta en fires internacionals, l'organització de missions comercials i la col·laboració entre les empreses que formen el grup. També la instal·lació de "córners" multimarca en espais estratègics com les oficines de turisme, els punts d'arribada de creuers internacionals, i les botigues "gourmet" dels aeroports. A més també s'invertirà en en un disseny atractiu pels embolcalls dels productes, per aportar valor afegit a la imatge de la marca.

"Acc1ó" també prepara una ruta de turisme gastronòmic que inclogui visites a les seus de les firmes referents del sector i que acabaria amb una visita a Hostalric. Aquesta estratègia està dirigida tant als compradors internacionals com al consumidor final.