Les empreses gironines van acomiadar 2.385 treballadors l'any passat. La gran majoria, fins a 1.970, van ser acomiadaments individuals, una xifra que multiplica gairebé per cinc el nombre de treballadors que han estat víctima d'un acomiadament col·lectiu o expedient de regulació d'ocupació amb resultat de rescissió.

Segons dades del Departament de Treball, les empreses de Girona van intentar 2.500 acomiadaments individuals l'any 2010, un 16,4% menys que el 2009. No obstant això, una cinquena part d'aquests intents d'acomiadament va quedar sense efecte.

Més de 12 milions d'euros

Només 649 dels acomiadaments individuals tancats l'any passat a Girona es va fer amb avinença entre empresa i treballador, fet que suposa que en més de la meitat dels casos hi havia desacord.

Segons les dades del Departament de Treball, els acomiadaments individuals del primer semestre a Girona van suposar indemnitzacions acordades valorades en 12,24 milions d'euros, i reclamacions per més de 4,7 milions d'euros addicionals.

La majoria dels acomiadaments individuals es van produir a les comarques del Gironès (771) i La Sleva (422), seguides l'Alt Empordà (287) i del Baix Empordà (257). Els empresaris de la Cerdanya (26) són els que menys recorren a aquesta figura.

Expedients de regulació

Pel que fa als expedients de regulació d'ocupació, a Girona se'n van presentar 242 al llarg de 2010. D'aquests, 22 preveien mesures l'extinció dels contractes de treball. D'aquesta manera, 415 dels 2.875 treballadors afectats per algun ERO van acabar perdent la seva feina ?l'any passat.

Per comarques, la Selva (142 afectats per acomiadaments col·lectius), va ser on més empreses van recórrer a un ERO d'extinció de contractes. La van seguir l'Alt Empordà (82) i el Gironès (72). A l'altre extrem, la Cerdanya és una de les úniques 8 comarques catalanes que l'any passat no va viure cap acomiadament a través d'un ERO.