Frigorífics Esteve Riera ha presentat un expedient de regulació d'ocupació per a una vintena dels seus trenta empleats, amb els que ha pactat una indemnització de 30 dies per any treballat. Segons avançava ahir Olot TV, aquestes baixes se sumen als 20 empleats depenents de Fridasa que van deixar la companyia a finals de febrer quan es va tancar la sala de desfer de la companyia.

L'empresa continuarà ara la seva activitat amb una desena de treballadors i ha mostrat la seva predisposició a reincorporar alguns dels empleats que s'han vist afectats per l'ERO si les condicions milloren en un futur.

Els orígens de Frigorífics Esteve Riera es remunten al 1870, a una carnisseria regentada per Rosa Torro Pinós, àvia de l'actual propietari. Als anys 50 del segle passat la companyia va viure un gran moment d'expansió, a la dècada dels 70 va construir una nova fàbrica i a finals de segle va obtenir l'homologació europea.

Fa només tres anys, l'empresa comptava amb una cinquantena de treballadors i facturava 20,7 milions d'euros anuals. El 76% de la producció es venia a Catalunya i la resta al conjunt d'Espanya i Europa.