Nueva Rumasa ultima presentar concurs voluntari de creditors per a la seva filial Cacaolat, amb fàbrica a Catalunya, segons van explicarfonts sindicals. La idea de Nueva Rumasa és entrar el concurs amb tota la documentació al més aviat possible, com a màxim la setmana vinent. Les fonts i no es van mostrar sorpreses per la decisió, ja que més empreses de l'entramat de la família Ruiz-Mateos podrien córrer la mateixa sort.

En paral·lel, el comitè d'empresa de Cacaolat i UGT i CCOO va decidir convocar una concentració el 26 de març en la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar per la incertesa dels treballadors davant de la situació de preconcurs de creditors presentada per Nueva Rumasa.

El secretari general de la federació agroalimentària de CCOO de Catalunya, Miguel Ángel Domínguez, va explicar que la plantilla viu immersa en un estat de "desànim" i que la direcció de Cacaolat s'està començant a endarrerir en els pagaments de les nòmines.

Els treballadors també han detectat falta de productes, procedents d'altres empreses de Nueva Rumasa, necessaris per elaborar els seus articles.

D'altra banda, el Jutjat d'Instrucció número 54 de Madrid ha acordat obrir judici oral contra un dels fills de José María Ruiz-Mateos per un delicte d'estafa durant la lluita interna que van mantenir els socis de la immobiliària Gestesa.

En un acte notificat avui a les parts, la jutge Raimunda de Peñafort ha imposat a Pablo Ruiz-Mateos i les quatre persones més implicades una fiança solidària de 6,5 milions d'euros, del pagament del qual és responsable civil subsidiària Nueva Rumasa.