Clesa i membres del Comitè d'empresa van presentar ahir a la Direcció General de Treball de Madrid la documentació per sol·licitar un ERO de sis mesos per a 307 treballadors de la planta de Madrid.

Segons van indicar fonts pròximes a la companyia, la documentació d'aquest expedient s'havia preparat de manera molt ràpida pel que pot ser que hagin d'acudir posteriorment a solucionar alguns detalls.

Per la seva banda, fonts de Nueva Rumasa que van confirmar l'acord obtingut amb els treballadors per presentar l'ERO temporal que afecta a la totalitat de la plantilla a excepció dels prejubilats, per a aquesta planta làctia situada a Madrid, no van donar més detalls sobre això.

Noves mesures

La direcció de Cacaolat va portar ahir la documentació del concurs de creditors a Madrid perquè s'obri el procés concursal, antiga suspensió de pagaments, segons va informar CCOO.

"Després que se sabés que Clesa, primer accionista de Cacaolat amb el 95% de les accions, serà una de les empreses del grup dels Ruiz-Mateos que anirà a concurs, Cacacolat queda en una situació delicada", va assenyalar el sindicat.

Fonts sindicals ja van avançar dimecres que Nueva Rumasa estava recollint tota la documentació per presentar concurs voluntari de creditors per a la seva filial Cacaolat, amb fàbrica a Catalunya.

Segons les mateixes fonts, la idea de Nueva Rumasa és analitzar tota la documentació i presentar el concurs, en el cas de Cacaolat, al jutjat mercantil de Barcelona. CCOO i UGT han posat els seus gabinets jurídics a disposició del comitè d'empresa.