El conseller delegat del Santander, Alfredo Sáenz, preveu mantenir el seu lloc en el primer grup bancari espanyol després de la condemna a tres mesos de presó i d'inhabilitació que li ha imposat el Tribunal Suprem per la comissió d'un delicte d'acusació falsa contra uns deutors de Banesto el 1994.

L'alt executiu demanarà l'indult al Govern i recorrerà davant el Tribunal Constitucional amb l'objectiu de paralitzar l'execució de la sentència i conservar el seu càrrec, per al acompliment del qual compta amb la "confiança" del Santander.

Els fets que han donat lloc a aquesta condemna es van produir el 1994, quan Sáenz desenvolupava funcions com a administrador provisional i president executiu de Banesto, lloc per al que havia estat nomenat pel Banc d'Espanya després de la intervenció del banc el 1993. L'actuació de Sáenz que ha motivat la condemna es va produir al presentar Banesto una querella per estafa contra Pedro Olabarría i Luis Fernando i José Ignacio Romero, per a la recuperació d'un crèdit de 600 milions de pessetes al Grup Harry Walker, que mai li va ser tornat a Banesto.