Els transportistes autònoms van anunciar ahir que estan disposats a iniciar mobilitzacions a partir del 15 d'abril i fins i tot portar a terme aturades durant la Setmana Santa. Fonts de la Federació Espanyola de Transport Discrecional de Mercaderies (Fetransa), que agrupa 130.000 transportistes autònoms, van indicar que si les empreses carregadores no compleixen els pactes establerts dels costos s'arribarà a les actuacions que creguin convenients.

Amb el lema "Parem perquè no ens parin", els autònoms del sector del transport per carretera han donat un termini de temps fins al 31 de març perquè es trobi una solució amb les empreses i l'Administració.

Des de Fetransa s'ha recordat que el juny de 2008 els transportistes autònoms i les empreses carregadores van signar un acord pel qual es comprometien a revisar els preus si el cost del carburant s'incrementava un 5 % i, malgrat que hi ha hagut multitud de reunions, aquestes empreses s'han negat a complir aquests pactes deixant en la indefensió a milers d'autònoms del sector.