Greenpace i més de 40 representants del sector pesquer costaner, procedents de tots els caladors espanyols, es van reunir a Madrid per establir les bases sobre les quals hauria de basar-se la reforma de la política pesquera comuna. Van definir així el concepte de pesca costanera i van reivindicar el dret a l'accés dels recursos, entre d'altres temes. A més, es va establir un full de ruta per portar les demandes de la pesca artesanal a la Unió Europea.

L'organització ecologista demana que la nova política pesquera redueixi la sobrecapacitat eliminant les grans i destructives flotes, que s'estableixin les quotes segons les dades científiques, que es protegeixin els ecosistemes marins a través d'una xarxa de reserves marines i que es penalitzin, sense subvencions, aquells països que, com Espanya, no estan complint les normatives europees.

Espanya és un país pesquer. El 80% de la pesca està formada per la pesca artesanal i el 20% restant és gran alçada. Aquesta diferència es fa més evident quan es tracten les ajudes pesqueres. Espanya ha rebut tres vegades més subsidis que la resta dels països de la UE, i en els darrers anys aquesta quantitat ha arribat als 2.600 milions d'euros. No obstant això, aquests diners no han anat destinats a la flota majoritària, l'artesanal, que és la que més ocupació genera.