Hisenda intentava solucionar ahir a la tarda els problemes de l'enviament al mòbil dels contribuents d'un SMS amb el número de referència per consultar, modificar i confirmar l'esborrany, problema que va fer que el web de l'Agència Tributària es col·lapsés per excés de peticions.

L'Agència Tributària preveu tornar un total d'11.167 milions d'euros (-7,33 per cent) a 15,2 milions de declaracions en la Campanya de Renda 2010, segons va avançar ahir dilluns el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, que va assenyalar que s'esperen 19,4 milions de declarants per a aquest any.

D'altra banda, es preveu que 3,8 milions de contribuents presentin declaracions amb dret a ingressar amb una quantia total de 6.184 milions d'euros, un 3,46% més que la campanya anterior.

Aquest any es posaran a disposició dels ciutadans més de 22 milions d'esborranys i dades fiscals, que poden sol·licitar-se des d'avui mateix.

Els esborranys de la renda es podran obtenir, modificar i confirmar a través d'internet o del telèfon sense esperar que arribin per correu postal, fet que permetrà iniciar les devolucions aquest mateix dimecres.