El mercat de les telecomunicacions compta amb un operador 100% català que ofereix els seus serveis a empreses, polígons industrials i institucions de tot el territori. Anxanet és el resultat de l'aliança de Megatró (Cornellà de Terri) i ADQA (Vilanova i la Geltrú). Volen cobrir el nínxol de mercat que no interessa a les grans operadores, com els territoris amb poca cobertura i poc volum de clients potencial, però asseguren estar en disposició de competir amb elles pel que fa a qualitat del servei i preu.

"Estem en un sector molt dinàmic i exigent en inversió. Si et quedes amb una mida petita se't mengen", explicava ahir David Andreu, un dels directius d'Anxanet. Va afegir que Megatró i ADQA eren empreses amb més de 20 anys d'experiència, que es coneixien de feia temps i que tenien grans afinitats. "Un dia veus una oportunitat de negoci, que hi ha molt camí per còrrer i que és millor buscar aliances. Anar sol pel món t'exposa molt", afegia Andreu.

Segons un altre dels impulsors del projecte, Albert Batchellí, hi ha encara molts polígons on els serveis de banda ampla encara són deficitaris. "A més, hi ha empreses que necessiten connexions que les operadores tradicionals no ofereixen", va afegir.

En el cas dels pobles, sobretot aquells que es troben en zones de difícil cobertura, Anxanet desplega xarxes sense fils que asseguren que Internet arribi arreu del municipi. A l'hora d'oferir els seus serveis, el nou operador català es basa en la tecnologia de fibra òptica o amb les xarxes sense fils.

De moment, Anxanet ja ha invertit mig milió d'euros per estendre la seva xarxa de telecomunicacions a Girona i a diferents punts de l'àrea de Barcelona.

Els seus impulsors destaquen que les comarques gironines estan gairebé cobertes per la seva xarxa -excepte en el cas del Ripollès- i que a l'àrea de Barcelona tenen presència a llocs com el Garraf, el Penedès i el Bages.

Per als propers dos anys, la intenció dels impulsors d'Anxanet és triplicar tant la inversió com l'àrea de cobertura.