El col·legi d'Economistes de Catalunya augura una lleugera millora de l'economia en el segon semestre de l'any, encara que la majoria dels seus membres creuen que la situació actual de l'activitat econòmica catalana és pitjor que fa un any.

L'enquesta d'opinió del Col·legi d'Economistes, que s'elabora periòdicament, revela unes expectatives més pessimistes sobre l'evolució de l'economia catalana que altres vegades: el 61,9% dels economistes creuen que la situació és pitjor que fa un any, un 28,2% afirma que és igual i un 9,6%, que és millor.

Aquests resultats posen en relleu un canvi de tendència ja que, des de febrer de 2009, s'havia detectat un lent procés de moderació en el deteriorament de les expectatives dels economistes i ara es veu com aquestes han empitjorat, segons un comunicat d'aquest Col·legi. Malgrat aquest pessimisme, la majoria dels economistes anticipen una millora relativa a mitjan d'aquest any.

Entre les preocupacions dels economistes destaquen l'atur, la debilitat de la demanda interna i la falta de reformes estructurals.

La majoria dels economistes creuen, a més, que la reestructuració de les caixes no és la solució als problemes del sistema financer.