El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha dit en una entrevista al programa El Dia a la COM que "si el paquet de retallades que actualment està damunt la taula per part de l´administració tira endavant segurament estem parlant d´abocar a l´atur més de 10.000 persones més".

Amb el context de dades de l´Enquesta de Població Activa que augmenten els aturats de l´últim trimestre de 49.900 persones a Catalunya, Álvarez ha assegurat que les polítiques d´estalvi generaran més desocupació en el proper balanç.

Pel que fa a les partides concretes, el secretari general de la UGT a Catalunya ha assegurat que "la retallada en educació va en contra de la recuperació econòmica perquè en aquest país o millora de manera substancial el nivell formatiu dels ciutadans o no ens en sortirem". Álvarez ha afegit que d´aquesta manera "no podrem fer el canvi de model productiu que ens apropi a Alemanya i no que ens apropi al Marroc".

Josep Maria Álvarez també ha assegurat que és raonable que Yamaha hagi decidit retirar l´ERO plantejat a la planta de Palau Solità i Plegamans per acomiadar unes 400 persones perquè "era il•legal". Segons Álvarez "no reuneix cap de les condicions que marca la legislació espanyola per plantejar-lo". Malgrat que la japonesa manté la decisió de tancar igualment la planta reformulant l´expedient, segons el secretari general de la UGT a Catalunya cal lluitar per evitar que Yamaha se´n vagi.