La Unió de consumidors Catalans (UCC) ha denunciat l'aerolínia Ryanair per afegir un càrrec en els bitllets d'avió pagats amb targeta de crèdit fent-los passar per una tarifa administrativa, que en els vols d'anada i tornada es cobraven per duplicat tot i ser una única operació de pagament -fins a 12 euros en una sola operació.

Fins a 70 milions d'euros

La UCC estima que l'aerolínia s'ha pogut embutxacar en un any una xifra superior als 70 milions d'euros, atenent al supòsit que la meitat dels espanyols que van volar amb Ryanair van poder utilitzar aquest mètode de pagament i tenint en compte que l'empresa va transportar 26 milions i mig de persones a Espanya. A més de l'esmentada quantitat, la companyia li suma un 16% del seu import, percentatge que coincideix amb l'antic IVA, malgrat que en realitzar la compra no apareix justificat enlloc, concepte pel qual la UCC calcula que hauria obtingut 25 milions d'euros en els últims dotze mesos.

"L'actitud desafiadora de l'aerolínia que es nega a acatar les normes" ha portat la UCC ha plantejar que les sancions imposades són insuficients. L'entitat va més enllà i es planteja la idoneïtat que l'empresa gestioni vols al país atenent als seus incompliments i a les sancions a les quals ja ha hagut de respondre.