El Ministeri de Foment preveu que el 2013 o 2014 s´hagi absorbit el gruix de les existències d´habitatges nous acabats sense vendre, que actualment és de gairebé 700.000 (uns 15.000 a les comarques de Girona).

Així ho va dir la secretària d´Estat de l´Habitatge, Beatriz Corredor, després de presentar a Frankfurt l´evolució del mercat immobiliari espanyol a inversors i intermediaris. Corredor va explicar que «coexisteix un percentatge d´estoc elevat, on queda molt habitatge disponible de vacances, amb una situació d´escassetat d´habitatges destinades a primera residència de famílies».

S´observa la falta d´oferta en algunes poblacions importants, on les famílies han absorbit aquest excedent de primera residència i cal reactivar noves promocions d´habitatge per atendre la demanda, segons la secretària d´Estat d´Habitatge.

En aquest mateix sentit va destacar que Espanya va rebre 8,8 milions de turistes alemanys el 2010, que representen el 16,7 per cent del total i dels quals gairebé un 7 per cent posseeix un habitatge al país.

El Ministeri de Foment va iniciar a començaments de mes una ronda informativa i ha presentat ja l´evolució de la situació actual del sector immobiliari espanyol a Londres, Amsterdam, París i Frankfurt i en les pròximes setmanes ho farà a Moscou i Estocolm.