Tancament de la sessió

L´Ibex cau un 1,3% i s´acomiada de la cota dels 10.400

El selectiu no manté l'optimisme davant les dificultats de resoldre la crisi de deute de Grècia

01.06.2011 | 21:02

L'Ibex-35 ha cedit un 1,3% al tancament i s´ha allunyat de la cota dels 10.400 punts reconquistada dimarts pels temors dels inversors sobre noves dificultats per resoldre la crisi de deute de Grècia, així com per dades macroeconòmiques als Estats Units pitjors d'allò esperat.

El selectiu madrileny no ha mantenit l'optimisme amb el qual va acomiadar maig i que li va permetre tocar un sostre de 10.549 punts en un moment de la negociació i ha virat a números vermells a mitja sessió, mentre que la prima de risc espanyola s´ha establert en 237 punts respecte al bo alemany.

La resta de principals places europees també han reaccionat amb vendes a la informació del diari alemany 'Faz' sobre la reticència del Fons Monetari Internacional (FMI) a desemborsar la seva part en el següent tram de 12.000 milions d'euros del rescat de Grècia.

La plaça de Madrid ha encapçalat els retrocessos dels parquets europeus, proper a l'1% de París, Londres i Frankfurt. A l'altra banda de l'Atlàntic, el Dow Jones ha reculat un 1,15% després que es coneguessin les dades les dades sobre l'activitat del sector industrial en els EUA i l'alentiment de la creació de llocs de treball.

El selectiu madrileny, BME s´ha coronat el 'fanalet vermell' amb un descens del 3,13%, seguit de Repsol (-2,2%) i de Banco Santander (-2,06%) que, tot i això, ha mantingut les seves accions per sobre dels 8 euros la unitat, no així el BBVA (-1,96%), que estrenarà dijous en 7,956 euros el títol.

Al mercat de divises, l'euro ha avançat posicions respecte el dòlar i al tancament dels mercats europeus el canvi entre les dues divises ha quedat establert en 1,4430 'bitllets verds'.

Economia

Els usuaris de bancs europeus podran fer transferències immediates

Els usuaris bancaris que estiguin sota el paraigua de la Zona Única de Pagament en Euros,...

Barcelona, Nova York i Lisboa demanen limitar el preu de l´habitatge

Responsables municipals de les ciutats de Barcelona, Nova York i Lisboa demanen poder limitar el...

Les empreses gironines multipliquen els beneficis per set en només un any

Els guanys conjunts de les empreses de la demarcació van assolir els 815 milions d'euros el 2015,...

Studio Pizza preveu triplicar la producció en 2 anys

Studio Pizza preveu triplicar la producció en 2 anys

Studio Pizza, l'empresa de Vilamalla dedicada a l'elaboració de pizzes artesanals,...

Enllaços recomanats: Premis cinema