El sector de la construcció a Girona continua caient. Segons les dades fetes públiques pel Ministeri de Foment, els aparelladors gironins van visar en els primers tres mesos de l'any 262 contractacions de nous habitatges, fet que suposa una caiguda del 41,9% respecte al mateix període de l'any passat. Mentrestant, el nombre de visats concedits va per a projectes d'ampliació i reforma va arribar a 296, el que suposa un creixement del 13%.

L'any 2010 es van concedir visats per iniciar 1.760 habitatges a la demarcació, la majoria en blocs de pisos. Al ritme actual, el 2011 es visaran poc més d'un miler d'habitatges, molt lluny dels 20.000 projectes visats el 2006 en el punt àlgid del boom immobiliari.

I mentre a Girona la contractació d'habitatges segueix caient en picat, els visats sol·licitats per construir obra nova a Espanya registren un descens més moderat, del 7,4% en el primer trimestre.

Amb menys de 22.000 projectes visats, la construcció d'obra nova se situa en el nivell més baix comptabilitzada en un primer trimestre des de a l'any 2000. Una xifra que representa al voltant d'un 10% del que es construïa en el primer trimestre de l'any 2007.

A diferència de Girona, l'estadística del Ministeri de Foment mostra un descens en els sol·licitats per a reformes i ampliacions a l'Estat. En concret, fins al març es van demanar 674 visats per ampliar habitatges, un 18,5% menys en comparació a un any abans. Del seu costat, la sol·licitud d'autoritzacions per a reformes van caure un 6,1%, fins a 7.556 unitats.