1.148 agències a Catalunya

Fusió de les associacions catalanes d´agències de viatge

Després de l'estiu tenen previst crear a Catalunya una única entitat que representi a tot el sector

02.06.2011 | 15:09

L'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) i la Unió Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (UCAVE) estan treballant per crear una sola associació que representi a tot el sector i sigui una realitat després de l'estiu.

El president d'ACAV, Francisco Carnerero, ha explicat que des de fa anys hi ha un interès per part de les dues associacions d'unir-se i crear una sola associació, i que la crisi econòmica està accelerant aquest procés.

Segons Carnerero, ACAV i UCAVE treballen amb l'escenari de deixar tot llest abans de les vacances, per després de l'estiu començar ja a funcionar "com una sola associació", tot i que encara no està decidit el format que tindrà aquesta unió, si serà una fusió o l'associació resultant tindrà un nou nom.

No és el primer intent d'unir les associacions d'agències de viatge i Carnerero ha explicat que existeix la voluntat que hi hagi una sola associació, però "hi ha nuviatges -ha dit- que s'allarguen més del compte, a vegades, innecessàriament".

Els avantatges de tenir a totes les agències de viatges catalanes sota un mateix paraigua és actuar com un únic i clar interlocutor amb l'administració, tenir més força en el seu paper de "lobby" i, en un context de fort crisi econòmica, fer economies d'escala i disminuir despeses.

De fet, Catalunya va tancar l'any 2010 amb un total de 1.148 agències de viatges, 199 menys que l'any anterior.

ACAV té més 800 oficines d'agències de viatges i UCAVE reuneix a més de 200 agències, amb la qual cosa la nova associació representarà a unes 1.100 oficines a Catalunya, el 80% del sector.

Les dues associacions ja treballen juntes en diferents temes, com en la interlocució d'alguns assumptes amb la Generalitat o en el departament jurídic, on han sumat esforços en temes com una proposta per millorar l'adaptació de la directiva europea de serveis (Bolkestein) a la legislació catalana.

També a l'Estat espanyol es tendeix a que hi hagi una sola associació d'agències de viatges i representi a tot el sector, segons Carnerero, on les agències catalanes estan interessades a estar sempre que se'ls atorgui la representació que els correspon.

Economia

Turquia i Egipte disparen un 70% les reserves de britànics i recuperen el «turisme prestat»

Els rivals de la Costa Brava i la costa catalana en el Mediterrani recuperen 3,5 milions de...

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Més de 500 representants del teixit empresarial gironí i també autoritats,...

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

?El sindicat assegura que hi ha més contractes en precari en la indústria alimentària gironina

Els estrangers compren el 31% de les cases a Girona

El mercat català depèn molt de la demanda interna i les compres de residents han crescut un 20,6%...

Enllaços recomanats: Premis cinema