Al tancament del mes de maig, l'atur registrat a la demarcació de Girona s'havia reduït un 1,99% respecte l'abril, segons les dades que el Ministeri de Treball i Immigració ha fet públiques aquest dijous. Així, les comarques gironines van quedar amb 1.092 persones menys en situació d'atur que el mes anterior i el nombre total de desocupats es va situar en les 53.905 persones. Girona és la segona demarcació catalana on es va registrar una major reducció de l'atur en termes percentuals. La raó fonamental és l'activitat del sector dels serveis, ja que ha estat responsable d'una reducció de 640 desocupats. En termes interanuals, l'atur va augmentar 1.206 persones, un 1,94% més que el mateix mes de 2010.

Tots els sectors d'activitat van registrar un comportament positiu el mes de març. Per darrere dels serveis, la reducció més important en el nombre de desocupats el va aportar la industria, amb 179 persones menys. L'atur en la construcció i l'agricultura va baixar en 164 i 81 persones respectivament.

Al conjunt de Catalunya, l'atur va disminuir el maig a tots els sectors d'activitat de l'economia. Liderats pel sector serveis, on la desocupació va baixar en 2.159 persones, i la indústria, amb una disminució de 1.906 persones, l'atur del maig va aconseguir acumular un segon mes consecutiu de caigudes, després de tres mesos seguits d'increments. Però a més del sector serveis i la indústria, la construcció també ha tingut un bon comportament amb una caiguda del nombre de desocupats de 1.258 persones. L'agricultura també va estar especialment activa el mes de maig i va aconseguir restar en 679 persones les llistes de l'atur, especialment gràcies a la demarcació de Lleida, on l'atur es va reduir en 679 persones. s els sectors d'activitat, mentre que l'abril, el descens de l'atur es va concentrar sobretot en els serveis, amb 7.375 persones menys.