La Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) van tancar un acord amb les autoritats gregues sobre el conjunt de mesures de polítiques econòmiques i financeres necessàries per complir els objectius marcats en el programa d'ajuda, però incideixen en la importància d'una aplicació "estricta" d'aquestes mesures i avançar en les reformes fiscals i econòmiques.

"La implementació estricta ajudarà a restaurar la sostenibilitat fiscal, salvaguardar l'estabilitat del sector financer i impulsar la competitivitat per crear les condicions per a una ocupació i un creixement sostingut", assenyala en un comunicat conjunt la troica.

Així mateix, explica que, sobre la base de l'ampli paquet de mesures acordat, les converses sobre les modalitats de finançament del programa econòmic de Grècia està previst que tinguin lloc en les pròximes setmanes. Una vegada que conclogui aquest procés, i després que sigui aprovat pel consell executiu de l'FMI i l'Eurogrup, es posarà a disposició de Grècia el pròxim tram de l'ajuda.