Mercat immobiliari

La venda de pisos creix un 34% intertrimestral fins al març

Es van realitzar 124.542 operacions de compravenda d'habitatges, segons l'Estadística Registral Immobiliària

03.06.2011 | 13:55

La xifra de compravendes d'habitatges ha arribat a les 124.542 operacions en el primer trimestre, fet que suposa un 33,9% més respecte a l'últim trimestre del 2010, Segons l'Estadística Registral Immobiliària relativa al primer trimestre del Col·legi de Registradors de la Propietat.

L'informe matisa que les dades corresponen a les compravendes inscrites en els registres de la propietat, procedents d'escriptures públiques realitzades anteriorment, i que, per tant, recullen l'"important repunt d'operacions" produït el desembre a causa del canvi fiscal en els criteris de deducció per la compra d'habitatge a l'IRPF.

Es va produir un creixement en els mesos de gener i febrer i una "reducció significativa" el març, la qual cosa "podria anticipar un canvi de tendència en posteriors trimestres", afegeix l'informe.

En els últims 12 mesos les compravendes d'habitatge registrades han estat 452.516 operacions, mostrant un moderat increment de l'1,49% davant de les dades anualitzats del trimestre anterior.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema