El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va assegurar ahir que no descarta cridar a la mobilització ciutadana si el projecte de llei sobre la reforma de la negociació col·lectiva que presentarà el Govern divendres que ve no és satisfactori per al sindicat i va exigir "prudència" a l'Executiu a l'hora d'elaborar el text.

Fernández Toxo va recordar que la reforma laboral aprovada per l'Executiu ja va provocar "una vaga general" i va aclarir que, encara que no vol "anticipar esdeveniments", no descarta "absolutament cap escenari" de possibles mobilitzacions.

"Jo no descarto absolutament cap escenari. Tenim un conflicte amb el Govern obert encara. No vull anticipar esdeveniments, només crido a la prudència. Que es cuidi el Govern dels amics. No sigui que s'equivoqui una altra vegada", va assenyalar.

En aquest sentit, el líder de Comissions Obreres va indicar que hi ha continguts de la reforma consensuats entre els sindicats i la CEOE "que són molt aprofitables" i va advertir al Govern que si ha de "governar de manera unilateral" no acabi sent "el qui pagui la ruptura del desacord entre empresaris i sindicats".

Per la seva part, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va assegurar que la reforma de la negociació col·lectiva que el Govern aprovarà la setmana que ve serà "equilibrada", que buscarà un balanç entre seguretat i flexibilitat.

Després de la ruptura del diàleg entre patronal i sindicats, el ministre, que ahir va ser a Sitges, va sentenciar que el Govern farà la reforma que millor convingui a Espanya perquè és bàsic emprendre reformes que corregeixin els punts febles de l'economia espanyola, evidenciats sobretot en temps de crisi.