Jornada del Cercle d'Economia

La desgravació per l´habitatge enfronta el PSOE i el PP

Sebastián carrega contra Rajoy per voler tornar a implantar aquesta desgravació suprimida pels socialistes

04.06.2011 | 18:48

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha carregat avui contra el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, per voler ressuscitar la desgravació per la compra del primer habitatge.

Sebastián, en la clausura de la XXVII Jornada del Cercle d'Economia celebrada a Sitges (Garraf), ha lamentat que la principal proposta del PP sigui "recuperar la desgravació fiscal per a l'habitatge".

Mariano Rajoy va defensar ahir en aquest mateix fòrum la bondat de la desgravació fiscal per a la compra de primer habitatge com una manera per reactivar el sector de la construcció.

"Què volen?", s'ha preguntat de manera retòrica avui el ministre durant la seva intervenció: "Apostar per un model que s'ha demostrat que té els peus de fang? Volen tornar al treball precari, a destinar l'estalvi al totxo, a desviar fons de l'R+D?".

Sebastián ha lamentat que davant l'ambiciós paquet de reformes que està impulsant el govern central per reactivar l'economia, "el principal grup de l'oposició no està per la labor ni de presentar propostes ni de prestar suports. En altres paraules, no es mullen".

A aquesta postura dels populars, el ministre ha contraposat que "aquest govern espanyol va ser el primer que ha eliminat la desgravació per la compra d'habitatge", que ha qualificat com "un error de governs anteriors".

"A més, es va canviar la llei del sòl, de manera que el govern espanyol va afrontar el canvi de model que havia d'afrontar l'economia espanyola", ha manifestat el ministre d'Indústria.

Miguel Sebastián ha apuntat que el 2012 l'economia espanyola estarà creixent al voltant del 2%, en part per les reformes que està aplicant l'executiu de Zapatero.

"No sé si l'any que ve, quan es realitzi la nova jornada, l'economia estarà creixent al 2% o al 3%, però estic segur que la majoria de vostès diran que el govern espanyol aquest any va fer els deures", ha sentenciat el ministre.

Miguel Sebastián ha reconegut que el creixement econòmic a l'Estat espanyol "encara serà feble aquest any, per això la demanda externa haurà de ser el motor de la recuperació, amb unes exportacions que en el primer trimestre van créixer un 23%".

A partir d'aquí, Sebastián ha desgranat alguns signes positius, de l'economia espanyola, com la millora de la competitivitat de la indústria, que el sector industrial guanya pes en el PIB, que les exportacions han estat 14 mesos creixent a un ritme de dos dígits o la forta arribada de turistes.

"Aquestes dades no ens satisfan perquè tot queda enfosquit pel drama de la desocupació. Però aquestes xifres positives són un al·licient per seguir treballant", ha assenyalat el ministre.

Sebastián ha mantingut que, "conforme es vagin recuperant els desequilibris, la recuperació anirà prenent força", i ha recordat en aquest sentit que "hem tingut cinc trimestres de creixement econòmic positius".

Per al ministre, "és essencial dotar la nostra economia de més flexibilitat perquè pugui afrontar futures crisis", i per a això ha apuntat a la reforma de la negociació col·lectiva en què, segons Sebastián, "el govern trobarà el just balanç entre la flexibilitat i la seguretat".

Economia

L'Audiència Nacional obre judici contra Rato i els exdirectius de Bankia

La justícia investiga la gestió de l'entitat financera entre els anys 2010 i 2011 per determinar...

L´atur registrat de les dones cau la meitat que el dels homes a Girona des del 2013

Les dades recollides per UGT confirmen que creix la temporalitat en contractació de gènere. Les...

Treball multa amb 6.251 euros un anunci sexista

Inspecció de Treball ha sancionat amb 6.251 euros una empresa de Girona que buscava una...

La meitat de les famílies nombroses viuen amb uns ingressos de menys de 2.500 euros

Un terç d'aquestes llars amb cinc o més membres han d'endeutar-se per afrontar les despeses...

Enllaços recomanats: Premis cinema