Negociació col·lectiva

CCOO i UGT es desvinculen de la reforma dels convenis

Els sindicats majoritaris adverteixen al govern espanyol que "s'equivoca" si busca "un exercici de funambulisme"

09.06.2011 | 15:23

CCOO i UGT s'han desvinculat de la reforma de la negociació que el govern espanyol aprovarà aquest divendres al Consell de Ministres ja que entén que no respecta els acords assolits fins al moment de la ruptura de les negociacions amb la patronal. Així ho han indicat en roda de premsa els secretaris d'Acció Sindical de CCOO i UGT, Ramón Górriz i Toni Ferrer, després d'una reunió de dues hores amb el ministre de Treball, Valeriano Gómez, per discutir l'esborrany de les reformes del conveni col·lectiu.

Górriz i Ferer han advertit a l´executiu central que seran "responsabilitat" seva les conseqüències que es derivin de la reforma, i han recalcat que la culpa de la ruptura del diàleg va ser el viratge de la CEOE. Tanmateix, han assegurat que el govern central "s'equivoca" si busca "un exercici d'equilibri i funambulisme" perquè corre el perill de no acontentar a cap de les parts.

"No ens sentim vinculats amb la seva proposta de reforma", ha dit Ferrer, per afegir que els sindicats no han fet "ni una sola petició al govern" espanyol en els últims contactes mantinguts. Dit això, ha insistit que la negociació pertany a l'àmbit bilateral.

Per la seva banda, Górriz ha indicat que les reformes que no han estat producte del consens "han servit per a poc" i ha considerat que per tornar a crear ocupació són necessàries reformes en el terreny financer perquè flueixi el crèdit i en el sistema fiscal per recuperar la inversió pública. "Aquesta reforma que el govern es planteja fer de manera unilateral no té com a motiu un termini concret, sinó donar un senyal als mercats financers",assenyala el de CCOO. I afegeix, "s'estan equivocant".

Dit això, tots dos han apostat per "superar" la situació de bloqueig i aconseguir nous acords entre patronal i sindicats, a partir dels avenços assolits fins ara, en forma d'acords interconfederals. Segons ell, si no hi ha acords interconfederals, la reforma es pot convertir "en paper mullat".

Enllaços recomanats: Premis cinema