El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, va deixar entreveure ahir una pujada moderada dels tipus d'interès a la zona de l'euro el juliol. Prèviament, el consell de govern del BCE va decidir per unanimitat mantenir aquest mes la taxa rectora en l'1,25 %.

El president del BCE va dir que "existeixen riscos a l'alça per a l'estabilitat de preus. Per tant està garantida una forta vigilància". En el passat, Trichet sempre va utilitzar aquesta expressió per indicar als mercats que l'entitat es disposava a emprendre un increment del preu del diner al mes següent. No obstant això, Trichet també va dir, com altres vegades, que el BCE no està obligat a prendre una decisió concreta, cosa que tindria menys sentit ara en les circumstàncies actuals.

A més, l'entitat monetària europea va fer públiques les seves últimes projeccions macroeconòmiques de la zona de l'euro per a 2011 i 2012, que realitzen analistes del banc europeu i els bancs centrals nacionals amb periodicitat semestral.