Direcció de l'FMI

Lagarde i Carstens, únics candidats per dirigir l´FMI

L'israelià Fischer queda desqualificat davant la ministra de Finances francesa i el governador del Banc de Mèxic

14.06.2011 | 10:51
Christine Lagarde i Agustín Carstens.
Christine Lagarde i Agustín Carstens.

El Directori Executiu del Fons Monetari Internacional (FMI) ha reduït a la ministra de Finances francesa, Christine Lagarde, i el governador del Banc de Mèxic, Agustín Carstens, la llista de candidats a la direcció de l'òrgan financer. D'aquesta manera, queda desqualificat el governador del Banc d'Israel, Stanley Fischer, per la seva avançada edat.

"El període de presentació de nominacions per al lloc del proper director gerent va concloure el divendres", recorda l'òrgan executiu en un comunicat abans d'esmentar als dos candidats.

"El Directori Executiu es reunirà amb els candidats a Washington i, posteriorment, es reunirà per discutir les fortaleses dels candidats i prendre una decisió", prossegueix. En el comunicat s'aclareix que l'objectiu és donar per conclòs el procés de selecció abans del 30 de juny.

En el text no es fa esment a Fischer, de 67 anys d'edat. Les normes de l'FMI estableixen que una persona de més de 65 anys no pot dirigir l'òrgan internacional, tret que assumeixi el càrrec abans d'haver complert aquesta edat. Les fonts afirmen que no s'han demanat els suports necessaris per modificar aquest punt normatiu.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema