Mesbo Parts, dedicada a la comercialització de productes per a l'equipament dels motoristes i d'accessoris per al sector de la moto, ha presentat concurs de creditors. La companyia, que fins fa pocs mesos es coneixia com a Hebo (antiga filial de Gas Gas), justifica la presentació de l'expedient per la delicada situació del mercat de les dues rodes.

La companyia, que no va especificar el seu passiu, assenyala que la majoria de creditors són entitats financeres i que la seva intenció és buscar el més ràpidament possible un acord que els permeti reestructurar el deute.

Des de l'empresa, Enrique Fores, assenyalava que bona part del producte que venen està destinat a usuaris de motos de muntanya o quads, un dels sectors que més ha patit la davallada de vendes en els darrers mesos.

Per això, el pla de viabilitat dissenyat per la companyia i els seus assessors preveu "reconduir la seva oferta de peces i accessoris" cap a un equipament destinat a l'usuari de moto urbana. La companyia ha invertit recentment en aquesta divisió de productes, el llançament dels quals està previst per a la pròxima temporada.

Mesbo Parts està aplicant des de fa mig any un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal per a 19 dels seus 36 treballadors. Fores va explicar ahir que l'empresa continuarà comptant amb el seu actual equip humà i que seguirà treballant en els projectes de R+D en els quals està immersa.

Així mateix, l'empresa està a l'espera de rebre l'impuls de pròximes campanyes de suport al sector, anunciades per l'administració catalana, que la setmana passada va anunciar un pla estratègic per al sector de les dues rodes.

La facturació de Mesbo Parts -l'any 2009 Hebo va facturar més de 8 milions d'euros- prové en un 44% de les vendes a Espanya i en un 56% de l'exterior.

Fundada pels impulsors de Gas Gas, la companyia ha tingut diferents moviments accionarials i està controlada per Invercat i dirigida per Xavier Mateu, a través de diferents societats. Invercat és un fons de capital risc participat per institucions, entitats financeres i companyies asseguradores com Banc Sabadell CaixaHolding (Grup La Caixa), Invercartera S.A. (Grup Caixa Catalunya), Santander Central Hispano, Catalana Occident i ICF.

Empreses en concurs

Fins al maig, 511 empreses catalanes (32 a Girona) han instat el concurs de creditors, un 4,07% més que en els cinc primers mesos de 2010. Només les empreses ubicades a Barcelona no milloren les seves dades de concursos, ja que presenten un 11,14% més procediments que en el mateix període de l'any anterior. Tarragona presenta un 54,05% menys de concursos que l'any passat, Lleida un 13,33% menys i Girona un 8,57% menys.