L'estoc d'habitatges nous sense vendre a Girona se situa en 15.700 unitats, segons dades de CatalunyaCaixa a tancament del 2010, el que equival a un 3,2% del parc total, i fet que suposa que l'excedent es manté constant respecte al mateix període del 2009, a causa de la caiguda tant de l'oferta com de la demanda.

Tot i que Girona va ser una de les 7 demarcacions de tot l'Estat on l'estoc es va reduir lleugerament -un 0,7% al 2010-, també serà un dels territoris que més tardarà a absorbir-lo. Segons les estimacions de CatalunyaCaixa a partir de previsions demogràfiques, caldrà anar més enllà de 2015 per a eliminar aquest estoc.

Pràcticament la metiat de l'habitatge nou per vendre a les comarques de Girona se situa a les àrees urbanes de Girona (4.200 unitats) i Figueres (2.900). No obstant, en termes relatius, destaca Olot, on el 3,41% del parc d'habitatge està pendent de vendre. Per sota la mitjana trobem Palamós (2,5%), Banyoles (2,11%) i Sant Feliu de Guíxols (1,86%).

L'estoc d'habitatges nous sense vendre a Espanya és de 800.000 unitats. A Catalunyaés de 103.000 unitats, després de reduir en 2.000 unitats el parc el 2010, el que equival al 2,7% del total d'habitatge, per sota de la mitja espanyola (3,2%).

Aquestes dades figuren en un informe sobre el sector immobiliari a Catalunya i Espanya que ha presentat aquest dimecres a Barcelona el director de la divisió immobiliària de CatalunyaCaixa, Eduard Mendiluce; el catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB i director de l'informe, Josep Oliver, i el director del servei d'estudis de l'entitat, Xavier Segura.

L'informe posa de manifest que el 85% de l'habitatge nou pendent de venda a Espanya es concentra sobretot a l'àrea de la costa mediterrània, així com a Madrid, Castella-Lleó, i algunes zones del nord d'Espanya.