Admès a tràmit

L´AN investigarà la família Botín per frau fiscal i falsedat

Anticorrupció els acusa d'una presumpta comissió de delictes contra la Hisenda Pública i falsedat documental

16.06.2011 | 18:39
Emilio Botín a l´entrada de La Moncloa.
Emilio Botín a l´entrada de La Moncloa.

L'Audiència Nacional espanyol investigarà el president del Banc Santander, Emilio Botín, a cinc dels seus fills, un germà i els seus respectius cinc fills per un suposat delicte contra l'Hisenda pública i falsedat documental per figurar com a contribuents de la filial Suïssa del banc HSBC. Segons l'alt tribunal, l'Agència Tributaria va ser incapaç de verificar que les declaracions demanades a la família Botín estiguessin "completes" i fossin "veraces" i per això es van incoar diligències davant l'Audiència Nacional.

Els fets denunciats es remunten al 24 de maig del 2010. Les Autoritats fiscals franceses van informar a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària d'una sèrie de clients, entre els quals es trobaven els denunciats, de l'entitat bancària HSBC.

A requeriment de l'Agència Tributària, els denunciats van procedir a la presentació de declaracions del 2005 a 2009, en la major part complementàries de les prèviament presentades en el termini voluntari de la declaració.

El 15 d'abril del 2011, l'Administració Tributària recull en els seus informes que, a causa de la ingent documentació presentada pels denunciats, és "incapaç de determinar si les regularitzacions realitzades han estat completes i veraces" i envia l'expedient a la Fiscalia anticorrupció que finalment va presenta denuncia.

En la denúncia presentada davant l'Audiència Nacional s'explica que "en el cas que les regularitzacions practicades pels contribuents siguin completes i veraces" se'ls absoldrà. El jutge Andreu afirma que davant "la impossibilitat reconeguda per aquesta Administració per realitzar una valoració en termini sobre la correcció o no de les declaracions complementàries practicades pels denunciats, és necessari que, mitjançant el present procediment es determinin, prèviament, quines conductes apareixen com a exigibles a cadascun dels denunciats a fi de regularitzar, o de posar en ordre, la seva situació tributària".

Economia

Europa investiga el sector automobilístic alemany

Les inspeccions són un «pas preliminar» en investigacions sobre sospites de pràctiques contra la...

Els mercats, pendents del programa d´estímuls del BCE

Els mercats, pendents del programa d´estímuls del BCE

Un dels problemes als que s'enfronta el Banc Europeu és que podria quedar-se sense bons per comprar

Girona acabarà l´any amb un augment del 15% d´obra visada respecte a les previsions

Girona acabarà l´any amb un augment del 15% d´obra visada respecte a les previsions

El president del Col·legi d'Arquitectes de Girona, Narcís Reverendo, alerta que això «no vol dir...

Enllaços recomanats: Premis cinema