Endesa preveu que el consum elèctric a la Costa Brava durant les vacances d'estiu sigui un 15 per cent inferior al de fa dos anys, quan es va arribar a un pic que la companyia va qualificar d'històric.

El director d'aquesta companyia elèctrica a Girona (Gironès), Francesc Vizcaíno, ha explicat durant la presentació de la campanya de prevenció d'incendis que la seva empresa ha notat la crisi econòmica i que la "previsió de consum d'energia d'aquest any no és la de fa dos, quan va ser històrica".

Vizcaíno també ha indicat que la xarxa de distribució de la província està "a punt" per a aquesta temporada turística i que estan "tranquils i confiats" per a aquest estiu ja que les línies estan "perfectament" mantingudes i preparades.

Endesa ha invertit aquest any 12,3 milions d'euros en el pla anual de prevenció d'incendis forestals a Girona, que es basa en la neteja i cura dels boscos i en la realització de termografies per controlar possibles escalfaments de les línies.

Del total de 94.353 quilòmetres de línies elèctriques que aquesta companyia té a Catalunya, el 17 per cent passen per zones boscoses, cosa que comporta més risc d'incendi.

El director de distribució d'Endesa en aquesta Comunitat Autònoma, Ramon Esteve, ha indicat que aquests treballs són "necessaris", ja que la xarxa passa per "espais naturals que són un bé de tots" i per complir la normativa vigent.

Aquest pla de prevenció té una vigència triennal i ha suposat entre el 2009 i el 2011 la inversió de 92,7 milions d'euros a Catalunya.