Les rehabilitacions, que es veien com una taula de salvació, no han estroncat la caiguda que fa temps que viu el sector de la construcció a les comarques gironines. L'any passat, les obres de rehabilitació van caure un 10 per cent en comparació amb el 2009 a les comarques gironines, una dada que se sumava al descens en picat que assolien els visats per a fer edificis nous.

Segons va avançar el nou president del Col·legi d'Aparelladors, Joaquim Romans, en espera de tancar les dades d'aquest primer semestre, la situació no ha millorat.

"Les perspectives són molt pessimistes" va dir. Romans va explicar que, davant la situació, els col·legiats opten o bé per especialitzar-se o bé per buscar noves ocupacions.

Reconversió dels àrids

D'altra banda, el Gremi d'Àrids de Catalunya va demanar ahir al Govern que projecti un pla que permeti reconvertir el conjunt d'activitats industrials vinculades a la construcció, com ara el sector de les pedreres i les graveres, atesa la caiguda de la demanda, que segons indica ha estat del 65 per cent des del començament de la crisi.