Kontrelmec, empresa d'Aiguaviva dedicada a la fabricació de béns d'equip i maquinària per al sector de l'embalatge flexible, ha aconseguit aixecar el procés concursal amb el suport del 67% de creditors ordinaris, la majoria d'ells, entitats financeres i proveïdors. El pla de viabilitat de la firma preveu buscar inversors, preferentment socis industrials amb els que pugui trobar sinèrgies.

Segons va informar l'empresa, durant el procediment concursal la companyia ha pres mesures que li han permès adaptar-se al nou context econòmic i a les noves exigències del mercat.

Concretament ha augmentat les seves exportacions fins a suposar un 90% del seu negoci i el 2009, va redimensionar l'empresa mitjançant l'aprovació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació, que va afectar la meitat de la plantilla.

D'altra banda, els responsables de l'empresa van assegurar que busquen nous inversors que l'acompanyin "en l'obertura a nous mercats en països emergents d'Amèrica, d'Àfrica o de l'Extrem Orient".

En aquest sentit, van descartar empreses de capital risc, i aposten per trobar un soci industrial amb el que puguin establir sinèrgies. Actualment, la companyia d'Aiguaviva manté aliances estratègiques amb una empresa suïssa i amb una altre d'Alemanya.

El responsable finacer de l'empresa va ressaltar que tot aquest procés "no hagués estat possible sense el suport de tots: treballadors, clients, proveïdors, Administració Concursal, entitats financeres i l'assessorament del despatx Cuatrecasas, Gonçalves Pereira".

Fundada l'any 1989, Kontrelmec és una empresa 100% gironina especialitzada en la construcció de maquinària industrial pel sector d'embalatge flexible amb solucions personalitzades d'alt nivell tecnològic.

Abans d'entrar en concurs de creditors, la companyia va arribar a ocupar prop de 100 persones i a facturar uns 19 milions d'euros. Actulament, la plantilla està formada per 35 persones.