L'FMI ha elevat en quatre dècimes les perspectives de creixement econòmic de la Unió Europea per a aquest any, fins al 2 per cent, una millora de la qual no beneficia a Espanya, a la qual manté sense canvis amb una previsió de creixement del 0,8 per cent. El Fons Monetari Internacional (FMI) va donar a conèixer la revisió del seu informe sobre Perspectives Econòmiques Mundials publicat durant la seva assemblea d'abril.

En només dos mesos, el Fons ha constatat com els dos gegants econòmics europeus, Alemanya i França, han augmentat la seva velocitat de creuer, en part a causa d'un major optimisme inversor.

Alemanya creixerà aquest any un 3,2 per cent, set dècimes més que no es preveia fa només dos mesos, i l'any que ve un 2 per cent, una dècima menys.

L'FMI ha elevat el creixement previst per a França aquest any en cinc dècimes, fins al 2,1 per cent, i per a l'any que ve ho puja una desena, fins a l'1,9 per cent.

L'any que ve, la zona de l'euro té previst un creixement de l'1,7 per cent, una desena menys que el que l'FMI calculava l'abril.

Altres països de la zona de l'euro no surten tan beneficiats com Alemanya i França.

Itàlia veu rebaixada les seves expectatives de creixement en una desena, fins a l'1 per cent, mentre que l'any que ve la manté en l'1,3 per cent. Espanya, per la seva part, es manté sense canvis respecte a abril, de manera que el Fons preveu un 0,8 per cent de creixement de l'activitat econòmica per a aquest any i un 1,6 per cent per al pròxim, xifres que estan per sota de la previsió del Govern (1,3 per cent 2011 i 2,3 per cent per al 2012).