El Fons Monetari Internacional (FMI) va avisar la Unió Europea que, si no porta a terme una "actuació decisiva", la crisi de deute de Grècia s'encomanarà als països del centre de l'eurozona i tindrà un fort impacte negatiu a la resta del món.

"Segueix una recuperació àmplia i sòlida, però la crisi de deute en la perifèria amenaça d'aixafar aquestes perspectives favorables", va assegurar l'FMI en el seu informe sobre l'eurozona que va presentar ahir als ministres d'Economia europeus.

El Fons reclama a l'eurozona que es tanqui com més aviat millor el "debat improductiu sobre la reestructuració o la reprogramació del deute" de Grècia i aconsella prosseguir amb les polítiques de consolidació fiscal.

Així mateix, demana al Banc Central Europeu (BCE) que l'augment dels tipus d'interès es faci "de manera gradual".

Per la seva banda, l'economista cap del Banc Central Europeu (BCE), Jürgen Stark, va considerar que és una il·lusió pensar que la reestructuració del deute sobirà és una solució a la crisi de Grècia.

Stark va assegurar que la reestructuració del deute grec podria empitjorar la situació de Grècia, ja que debilita els estímuls dels Governs afectats per aplicar les reformes necessàries.