L'Institut de l'Empresa Familiar (IEF) ha recordat al Govern que Espanya necessita reformes "urgents" per recuperar la confiança dels ciutadans, inversors i empresaris, al marge de les eleccions generals de 2012.

"Els temps de la classe política han d'ajustar als de la societat espanyola, sense dependre del calendari electoral", va assenyalar l'IEF en un comunicat, en el que ha pelat a la responsabilitat de tots els partits perquè el consens entre les principals forces polítiques tindria un efecte "significatiu" en lacreació de llocs de treball i la recuperació de la inversió. Segons l'IEF, l'economia es troba en un "moment molt difícil" en el que es requereixen decisions que permetin recuperar la confiança, per al que cal aprofundir i agilitar les reformes pendents sense perdre uns mesos que resulten "vitals".

En concret i en l'àmbit laboral, aposta per recuperar i desenvolupar el principi d'acord tancat entre patronal i sindicats sobre el paper de les mútues en el control de l'absentisme laboral. De la mateixa forma, s'inclina per evitar la indexació automàtica dels salaris a l'IPC i per permetre l'establiment de retribucions lligades a l'acompliment professional i/o al resultat de l'empresa.