Una recuperació gradual de l'economia espanyola està en curs gràcies a les mesures aplicades pel govern espanyol durant l'últim any, tot i que el sanejament és "incomplet" i s'enfronta amb riscos "considerables". Aquestes són les conclusions que ha fet públiques aquest dimarts el Fons Monetari Internacional (FMI), que a més recomana aprofundir en les reformes.

"No hi pot haver treva en el procés de reformes, incloent millores en la credibilitat del procés de consolidació fiscal, completar la reestructuració del sistema financer i l'enfortiment de les reformes del mercat laboral", destaca la institució internacional en les conclusions de la revisió de l'article IV sobre l'economia espanyola.

Sobre aquesta qüestió, l'FMI espera una modesta recuperació de l'economia espanyola liderada per les exportacions, que permetrà un creixement gradual del PIB a mitjà termini fins a una forquilla d'entre l'1,5% i el 2%.

"Aquest ritme moderat reflecteix la necessitat de resoldre els desequilibris acumulats, l'alta desocupació, la consolidació fiscal, i les encara restrictives condicions financeres que afronta l'economia espanyola", assenyala la institució.