EN DIRECTE

El Govern salva ´in extremis´ la reforma de la negociació col·lectiva

El decret tira endavant amb els únics vots a favor del PSOE i gràcies a l'abstenció de CiU i PNB

 
Un grup d´indignats va protestar, ahir, davant el Congrés.
Un grup d´indignats va protestar, ahir, davant el Congrés.   EFE/Javier Lizón

MADRID | EFE/DDG El Govern va salvar ahir in extremis al Congrés la votació de la reforma de la negociació col·lectiva gràcies a les abstencions de PNB i CiU, que van allargar el sofriment de l'Executiu fins a la mateixa votació i que es van decantar per l'abstenció després de dures negociacions.
La reforma governamental va tirar endavant per 169 vots a favor (PSOE), 159 en contra (PP, ERC, IU-ICV, BNG i UPyD) i 20 abstencions (CiU, PNB, CC i UPN).
Després de la votació, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es va mostrar satisfet per la convalidació del decret llei i va considerar que ajudarà a la creació de llocs de treball i a la flexibilitat en les empreses, "mantenint el que és la tradició de les relacions laborals".
    Zapatero va rebutjar que el Govern passés massa dificultats per aconseguir convalidar el decret llei, i va assenyalar que, en qualsevol cas, "per això hi ha el Parlament".
Per la seva banda, el ministre de Treball, Valeriano Gómez, va descartar que durant la tramitació es produeixin canvis substancials de la norma com a conseqüència dels acords amb el PNB i CiU.
Respecte als canvis que es puguin introduir, Gómez va dir que "no cal avançar esdeveniments" perquè el procediment serà "llarg".
Des de l'oposició, la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, va criticar l'"espectacle" ofert pel Govern en les ?negociacions que ha mantingut fins a l'últim minut per tirar endavant el decret de la negociació col·lectiva.

Consultoris

Consultori legal

L'equip d'advocats de Prat Sàbat es posa al vostre servei i respon cada dijous les preguntes rebudes


Enllaços recomanats: Premis cinema