ÚLTIMA HORA
Atropellament massiu a les Rambles de Barcelona. Diversos ferits
Entitats d'estalvi

Unnim aprovarà la seva bancarització el 28 de juliol

Es traspassarà a Unnim Banc els actius i passius del negoci financer, però la caixa mantindrà l'Obra Social

21.06.2011 | 13:41

El consell d'administració d'Unnim ha aprovat la segregació de l'activitat financera de l'entitat a favor d'Unnim Banc, procés que haurà de tenir el vistiplau de l'assemblea de la caixa, que es reunirà de manera extraordinària el 28 de juliol a Manlleu (Barcelona), segons ha informat l'entitat.

Unnim traspassarà a Unnim Banc els seus actius i passius del negoci financer, però la caixa -com a institució matriu- mantindrà l'Obra Social, actius del patrimoni històric i cultural i en un principi la totalitat d'accions d'Unnim Banc.

La caixa producte de la fusió de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu ha recordat que paral·lelament a la constitució del banc manté diferents vies obertes per complir els requeriments de reforçament del capital que exigeix el govern espanyol.

La seva prioritat és trobar un soci per evitar l'entrada del FROB com a accionista, i per això està contactant tant amb caixes espanyoles amb les quals poder aliar-se, com amb inversors estrangers.

Segons la documentació enviada per Unnim a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la segregació a favor d'Unnim Banc inclourà un augment de capital del banc, que no quantifica, tot i que es tracta del pas necessari per reforçar els comptes de l'entitat i complir la nova normativa financera espanyola.

El procés de reorganització d'Unnim i la creació d'Unnim Banc està en tràmits d'aprovació per part de les administracions competents catalanes i estatals.

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

Enllaços recomanats: Premis cinema