Les empreses exportadores de les comarques gironines van tancar el primer quadrimestre de ?l'any amb volum de vendes a l'exterior de 1.334 milions d'euros, el que suposa un creixement del 20,69% respecte el mateix període de l'any anterior i el millor inici d'any de la seva història segons les estadístiques del ministeri d'Indústria. En el conjunt de Catalunya, les exportacions creixen un 16,3% i a l'Estat un 22,2%.

A Girona, el sector carni és el líder en exportacions. Amb unes vendes superiors als 292 milions d'euros en quatre mesos, té un creixement interanual 22,59%.

Entre els sectors que més creixen en vendes en aquest principi d'any cal destacar el del cafè. Amb unes exportacions de més de 33 milions d'euros entre gener i abril, triplica les vendes de fa un any. La posada en funcionament de la fàbrica de Nescafé Dolce Gusto a Girona és la gran responsable del creixement.

Dels principals sectors exportadors gironins, només es registra un descens en les vendes de productes farmacèutics (-0,42%).

Pel que fa a mercats de destí, els països de la Unió Europea segueixen comprant prop del 80% de ls productes exportats des de Girona. Un sol estat, França, concentra un terç de les exportacions gironines.

El conjunt d'empreses catalanes han facturat a l'estranger 17.559 milions els primers quatre mesos de l'any, un 16,33% més que en el mateix període del 2010. Pel que fa al comportament dels diferents sectors productius en aquest inici d'any, els més dinàmics han estat el sector químic, els béns d'equipament i el sector de l'automòbil, amb creixements acumulats durant el quatrimestre del 16,68%, el 22,64% i del 19,03%, respectivament.