"El consell executiu de l'FMI ha seleccionat a Christine Lagarde per servir com a directora gerent del Fons per a un mandat de cinc anys que començarà el 5 de juliol", va indicar l'organisme en un comunicat.

Lagarde substitueix el també francès Dominique Strauss-Kahn, qui va dimitir el mes passat i es manté a l'espera de judici després de ser acusat d'intent de violació per una empleada d'hotel a Nova York.

La ministra francesa serà la primera dona a dirigir l'organisme multilateral i assumeix les regnes en un moment difícil per a les finances mundials davant el deteriorament de la situació a Grècia, que planteja interrogants sobre el futur de l'euro.

La titular francesa d'Economia, que ahir va rebre el suport explícit dels EUA, Brasil i Rússia, competia pel lloc amb el governador del banc central mexicà Agustín Carstens, que malgrat el suport d'última hora de països com Canadà i Austràlia no va aconseguir el suport necessari per vèncer el seu rival. El consell executiu està integrat per 24 membres que representen als 187 països de l'entitat.