Empresaris algueresos i gironins es van reunir ahir en una jornada que va organitzar la Generalitat a la seu de la Delegació del Govern a Girona. La trobada, en què hi van participar una desena d'empresaris de l'Alguer i del nord de Sardenya, va servir per potenciar l'intercanvi comercial entre les dues ribes del Mediterrani i va estar centrada, sobretot, en el sector del turisme i de la restauració.

El director de l'Oficina de la Generalitat a l'Alguer, Joan-Elies Adell, va destacar la importància de "potenciar el treball conjunt en els dos mercats per incrementar les xarxes comercials, tenint present que hi ha un element, com és la cultura, que és una porta d'entada tant a l'Alguer com a les comarques gironines".

La jornada va constar de quatre xerrades temàtiques: Comerç i indústria, turisme, noves tecnologies i transport terrestre i marítim. En totes elles, empresaris gironins van fer la presentació de les seves experiències. La trobada, en què també es va divulgrar el projecte d'ACC10 de la Generalitat, va servir per identificar noves oportunitats de negoci amb Catalunya o des de Catalunya per empreses alguereses i del Nord de Sardenya.

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, va encoratjar els empresaris gironins i algueresos a tenir uns vincles més forts en benefici dels dos territoris.