El Parlament grec ha aprovat aquest dijous la llei que permet aplicar de forma immediata el pla d'ajust perquè el país segueixi rebent ajuda externa i eviti la fallida.

La llei ha estat aprovada per 155 vots a favor, 136 en contra i cinc abstencions, en una votació en què van participar els 296 diputats presents a la cambra de 300 escons.

Els 154 diputats del governant Moviment Socialista Panhel•lènic (PASOK) van votar a favor de la llei i de tots els seus capítols.

També ha aprovat la llei la dissident conservadora Elsa Papadimitríu, que va fer el mateix ahir durant la votació del programa d'ajust i va anunciar el seu abandonament del partit conservador Nova Democràcia, que es queda amb 85 escons.

Els vots en contra de la llei provenir de Nova Democràcia, que, però, ha votat a favor de 21 capítols d'un total de 49 de la llei.

La resta dels partits de l'oposició han votat en contra de tota la llei.

L'aprovació s´ha produït un dia després d'un crucial vot que donava el vistiplau al pla d'ajust per valor de 78.000 milions d'euros, que obre l'arribada de 12.000 milions d'euros de la Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional ( FMI).

Les impopulars mesures d'austeritat i les privatitzacions han trobat una gran resistència als carrers, amb dos dies de vaga general i greus disturbis que han deixat centenars de ferits i detinguts a Atenes.

Aquesta victòria del primer ministre, Yorgos Papandreu aclareix el camí per als prestadors internacionals per elaborar un "segon rescat" que impedeixi la suspensió de pagaments del país.

La UE i l'FMI havien imposat com a condició per a l'arribada de qualsevol ajuda addicional l'aprovació del pla d'ajust.

L'atenció dels mercats es fixa ara en la reunió del proper diumenge dels ministres de Finances de la zona euro, que abordaran un possible segon paquet d'ajuda a Grècia.